tämänhetkiset näyttelyt

 

Kaj Franck, kuvaaja Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Kaj Franck - Muotoilijan utopia

10.2.–12.5.2024

Yhden Suomen tunnetuimman muotoilijan ura esitellään Suomen lasimuseon näyttelyssä Kaj Franck – Muotoilijan utopia etenkin kaukomatkojen innoittamien, uniikkien lasiesineiden kautta.

lue lisää

Opettajan ideapaperi näyttelYyn

Saara Hopea, kuvaaja Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Saara Hopea - Valintana kauneus

3.2.–19.5.2024

Suomen lasimuseon näyttely Saara Hopea – Valintana kauneus tarjoaa näkymiä Saara Hopea-Untrachtin (1925–1984) moniulotteiseen suunnittelijatyöhön. Hopea suunnitteli arkeen ja juhlaan kauniita ja funktionaalisia lasiesineitä, ja loi näin maailmaan värejä ja visuaalista iloa.

lue lisää

Opettajan ideapaperi näyttelyyn

Kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

perusnäyttely

Lasimuseon ensimmäisessä kerroksessa esitellään lasin varhaisvaiheita sekä lasinvalmistusta ja -menetelmiä; lasinpuhallusta, koneellista valmistusta sekä mm. pintakoristelutekniikoita.

Toisessa kerroksessa tutustutaan lasikokoelmaan. Design-salissa kerrotaan suomalaisesta lasimuotoilusta, keskisalissa on nähtävillä mm. kristallia ja pakkauslasia.

tulevat näyttelyt

 
 

menneet näyttelyt

 

Kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Alma Jantunen
Sadonkorjuu

28.10.31.12.2023

Alma Jantusen Sadonkorjuu-näyttely koostuu suupuhalletuista lasiveistoksista ja installaatioista. Taiteilija hyödyntää teoksissaan lasimateriaalia monipuolisesti ja suurikokoisiin lasiveistoksiin on yhdistetty metallirakenteita.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

lue lisää

Katso video

King Charles Spaniel after Johann Friedrich Wegener, 2019. Kuva Artur Gawlikowski, Koszalin, Puola

Marta Klonowska
Liikahduksia – Duchruchu

7.10.–31.12.2023

Puolalainen taiteilija Marta Klonowska (s. 1964) tuo Suomen lasimuseon loppuvuoteen jotakin hätkähdyttävää. Lasisirpaleista ja lasin kappaleista koostuvat veistokset saavat inspiraationsa vanhan taiteen teoksista, kuten Albrecht Dürerin ja Francisco de Goyan maalauksista sekä Albertus Seban piirroksista. Veistosten lisäksi näyttelyssä on esillä Klonowskan luonnoksia ja toteutustekniikkaa havainnollistavia työvaiheita.

lue lisää

Katso video

Päiväkoteja ja kouluja varten näyttelystä on tehty maksuton ideapaperi. Tutustu ideapaperiin Oppimateriaalit-sivulla.

Kuva Hannakaisa Pekkala

UU Market: VIVA MAGENTA

9.9.–31.12.2023

Näyttelyn ideana on saada katsoja kokemaan väri uudella tavalla - magentan täyttämä tila herättää ajattelemaan, miten näemme värit ja niiden toistumisen eri materiaaleissa, ja kuinka yksilöllinen jokaisen kokemus väreistä on. Myös näyttelyn seitsemän suunnittelijaa ja taiteilijaa ovat tulkinneet kukin väriä omasta näkökulmastaan ja materiaalistaan: miten magentan hehkun voi vangita lasiin, keramiikkaan tai puuhun? 

Pantone on standardisoitu kansainvälinen värijärjestelmä, jonka vuoden väri valinta on merkittävä signaali ajankohtaisista ilmiöistä.

lue lisää

Päiväkoteja ja kouluja varten näyttelystä on tehty maksuton ideapaperi, jossa on väreihin liittyviä tehtäviä. Tutustu ideapaperiin Oppimateriaalit-sivulla.

Kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Ilmiömäinen muoto - Aalto-maljakko, Phenomenal Form - Aalto Vase

13.5.–15.10.2023

Suomen lasimuseo osallistuu 2023 kesänäyttelyllään Alvar Aallon syntymän 125-vuotisjuhlavuoteen. Näyttely Ilmiömäinen muoto - Aalto-maljakko, Phenomenal Form - Aalto Vase esittelee Alvar Aallon suunnittelemien maljakoiden tarinan aina Karhula-Iittalan lasisuunnittelukilpailusta ja Pariisin maailmannäyttelystä nykyaikaan sekä tarkastelee myös Savoy-maljakkonakin tunnetun Aalto-maljakon tietä kaikkien tuntemaksi lasimuotoilun symboliksi.

Kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Santtu Mustonen: Variants

13.5.–24.9.2023

Taiteilija Santtu Mustonen tutkii näyttelyteoksissaan lasin tekstuureja animaatioiden sekä digitaalisen projisoinnin kautta. Teoksien lähtökohtana ovat olleet tarkat viivapiirrokset sekä sattumanvaraiset maalaukset. Visuaalinen materiaali on manipuloitu 3D-ohjelmien, sekä erilaisten muottitekniikoiden avulla kolmiulotteisiksi tekstuureiksi lasinpinnalle. Viivoista sekä maalauksista rakennettujen tekstuurien suunta sekä lasille ominaiset heijastumat sävyttävät sekä rikkovat teoksien pääpiirteitä.

Puput, Iiris Suurpää

KAJO – Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden näyttely

Parvella 6.5.–3.9.2023

Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilija opiskelijat esittävät osaamistaan ja oivalluksiaan. Lasitöitä on nähtävillä jokaisen vuosikurssin lasin ja keramiikan pääaineen opiskelijoilta.

Still Life – Nanny Stillin lasi, muotoilu ja taide

11.2.-30.4.2023

Still Life esittelee Nanny Stillin (1926–2009) tuotantoa 1950-luvulta 2000-luvun alkuun.  

Still teki pitkän uran muotoilijana ja taiteilijana. Hänen tuotantonsa on monipuolista, täynnä tyyliä ja vahvaa luonnetta. Still Life koostuu asetelmista, pysähdyksistä hetkissä ja luo katsauksen itse taiteilijan persoonaan.  

Näyttely koostuu monista suomalaisista kodeista löydettävistä käyttölaseista, halutuista keräilykappaleista sekä uniikeista taideteoksista. 

Näyttelyn teokset on koottu Suomen lasimuseon kokoelmasta sekä yksityisistä kokoelmista. Useat näyttelyn esineistä ovat vain harvoin, jos ollenkaan, olleet aikaisemmin julkisesti esillä.

Museon YouTube-kanavalla on katsottavissa kolme videota, jossa kerrotaan Nanny Stillistä ja hänen tuotannostaan tutkijan ja keräilijoiden näkökulmasta.

Teemu Kylvö, kuva Ella Tommila/Suomen lasimuseo

Teemu Kylvö – Teleportteja

4.2.–30.4.2023

Lasinpuhaltaja Teemu Kylvön (s. 1994) näyttely avaa Suomen lasimuseon vuoden 2023. Museon parvelle sijoittuva näyttely esittelee Nuutajärvellä työskentelevän Kylvön valmistamia lasisia Teleportti -valaisimia.  

Teokset ovat puhaltaneet Teemu Kylvö ja Otto Koivuranta, hionta Tommi Tikkinen ja Juha Juselius.

JIPS Simon Ertl ja Julian Ribler, kuva Inga Masche

glass – hand formed matter 

11.2.–23.4.2023 

Kansainvälinen yhteistyöprojekti ”glass – hand formed matter” tutkimusmatkailee uudenlaisten näkökulmien parissa käsintehdyn lasin tuotannossa Saksassa ja Euroopassa. Yhteistyö sai alkunsa Weißensee School of Art and Design Berlin, eli Weissensee-Berliinin Taiteen ja muotoilun koulun aloitteesta. Hanketta tukevat taideoppilaitokset sekä lasi- ja kulttuurialan instituutiot. Lasinpuhaltajia, taiteilijoita, muotoilijoita ja opiskelijoita Berliinistä, Brandenburgista, Saksi-Anhaltista ja Thuringista sekä Suomesta ja Ruotsista pyydettiin mukaan uudelleentulkitsemaan ja kehittämään vuosituhansia vanhaa lasin valmistuksen taitoa.

Kuvaaja Matias Karsikas

Matias Karsikas - Lasimetsä

Suomen lasimuseon parvella 5.11.–31.12.2022 sekä Lasipäivänä 21.1.2023

Matias Karsikas (s. 1989) on kuvanveistäjä ja muotoilija. Lasimetsä -näyttely koostuu Karsikkaan toteuttamista veistoksista ja seinäreliefeistä.

lue lisää

Lauschasta maailmalle

Joulukoristeita ja muuta kaasuliekin edessä syntynyttä lasia 

28.10.–31.12.2022

Vuonna 1597 Thüringenin metsässä sijaitseva Lauscha mainittiin ensi kerran lasihytin rakentamisen yhteydessä ja tästä alkaen lasi on ollut asukkaiden pääelinkeino.

lue lisää

Pasi Kärkkäinen-Tunkelo, kuvaaja Ella Tommila

Pasi Kärkkäinen-Tunkelo - Diorama

5.11.–31.12.2022

Pasi Kärkkäinen-Tunkelo (s. 1986) on taiteilija ja suunnittelija, joka työskentelee laajasti eri materiaalien ja tekniikoiden parissa. Näyttely koostuu käyttö- ja koriste-esineistä. Teokset häilyvät käytännöllisen ja suoraan luonnosta poimittujen muotojen välillä.

lue lisää

Aamunkoiton jumalattaret, kuvaaja Ella Tommila

Aamunkoiton jumalattaret – Marjut Tuulia Numminen

2.9.–30.10.2022

Marjut Tuulia Numminen on taiteilijatar, joka yhdistelee korkeavärähteisissä teoksissaan puhallettua ja lampputekniikalla valmistettua lasia kiviin ja luonnonkristalleihin.

Taiteilijatapaaminen lauantaina 3.9. klo 12–14

lue lisää

Kivi, kuvaaja Ella Tommila

Heikki Orvola - Materiaalien virtuoosi

6.5.–23.10.2022 

Heikki Orvola (s.1943) on taiteilija, jonka suunnittelemista astiasarjoista ja sisustusesineistä monet ovat suomalaisille ikonisia ja rakkaita, kuten Kivi-kynttilälyhty, Aurora-lasisto ja Arabialle suunniteltu 24h-astiasarja.

Taiteilijatapaamiset lauantaina 21.5. klo 15.00 ja sunnuntaina 4.9. klo 15.00.

lue lisää

Ambiente-painokangas, kuvaaja Teppo Moilanen

Ambiente - Timo Sarpanevan painokankaita

6.5.–16.10.2022

Tuotettu yhteistyössä Museo Milavidan kanssa

Näyttelyssä on esillä Timo Sarpanevan suunnittelemia Ambiente-kankaita, jotka on painettu Tampellan Lapinniemen tehtaalla Tampereella.

lue lisää

Aada Vainio. Kuvaaja: Aada Vainio.

Polvesta polveen – Aada Vainio ja Heikki Punkari

3.6.–28.8.2022

Aada Vainion ja Heikki Punkarin yhteisnäyttely, joka tuo nähtäville uusia, yhdessä tehtyjä teoksia sekä vanhempia töitä matkan varrelta.

lue lisää

 

Lasimatka - Riihimäen taidekoulun oppilaat, kuvaaja: Ella Tommila

Lasimatka - Riihimäen taidekoulun oppilaat

luentosalissa 13.5.–2.6.2022

Riihimäen taidekoulun kädentaitojen työpaja 2 on suunnitellut näyttelyssä olevat lasiesineet.
Teokset on valmistettu yhteistyössä paikallisten ammattipuhaltajien kanssa.

lue lisää


 

Aino Laukkanen, Bloom 2022
Kuvaaja Aino Laukkanen

Reflections - Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat

4.–29.5.2022

Reflections -lasinäyttelyssä esitellään Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden lasiosaamista.

lue lisää




Zeiss IKON 1929-1930 Valmistaja Zeiss Ikon A.G.
Kuvaaja Fabian Frinzel

Modernin ajan valaisimia - Bauhaus 100 vuotta

Suuri sali 25.2.–24.4.2022

yhteistyössä LWL-Industriemuseum Glashütte Gernheim

Modernin arkkitehtuurin ja designin edelläkävijä Bauhaus saavutti sadan vuoden iän vuonna 2019. Juhlavuoden kunniaksi koottu, modernin ajan valaisimia esittelevä näyttely saapuu Suomen lasimuseoon helmikuun lopulla. Näyttely nähtiin LWL-Industriemuseum Glashüttessa Saksan Gernheimissa juhlavuonna.

lue lisää

Wilhelm Wagenfeld, Bauhaus-lamppu, 1924
Staatliches Bauhaus Weimar
Kuvaaja Jens Weyers
© VG Bild-Kunst, Bonn 2019

Wilhelm Wagenfeld - Valaisimet Bauhaus-lampun jälkeen

3. kerros 18.2.–24.4.2022

yhteistyössä Wilhelm Wagenfeld-säätiö, Bremen

Suomen lasimuseossa esitellään osana Bauhausin 100-vuotisjuhlaa Wilhelm Wagenfeldin (1900–1990) valaisinsuunnittelua. Saksalainen Wagenfeld oli kuuluisan Bauhaus-taidekoulun kasvatti ja teollinen muotoilija. Hän suunnitteli uransa aikana lähes 150 valaisinta.

lue lisää

Rivisotilaat, kuvaaja Tiia Tirronen

GLASS ARMY / LASIARMEIJA - Tiia Tirronen

Parvi 4.2.–17.4.2022

Tiia Tirrosen ensimmäinen soolonäyttely marssittaa Suomen lasimuseoon kokonaisen GLASS ARMYN, lasiarmeijan. Installaatiokokonaisuudessa lasilangalla kehrätyt veistokset kulkevat kartalla reittejään muodostaen tukikohtia, tilanteita ja kohtaamisia.

lue lisää

EMPIRIA - Kirsti Taiviola

29.10.–31.12.2021

Empiria-näyttely esittelee Kirsti Taiviolan työtä lasin ja valon parissa
ja juhlistaa samalla hänen 20-vuotista uraansa lasialalla.

lue lisää


Taisa Ferreira Ribeiro - Johanna Tarkiainen_2_pieni.jpg

ASTEITA - suomalainen lasialan koulutus

29.10.–31.12.2021

Lasialan koulutuslaitosten opiskelijoiden yhdessä kokoama ja rakentama sekä Suomen lasimuseon kuratoima näyttely valaisee Suomen lasialan koulutuksen monipuolisuutta ja korkeaa tasoa sekä lasimuotoilijoiden että artesaanikoulutuksen osalta. Näyttelyssä esitellään alan oppilaitosten opiskelijoiden suunnittelemia ja käsityönä valmistettuja lasiesineitä.

lue lisää

Saara Korppi_Plot Twist_2_photo Marco Melander.jpg

Saara Korppi - Korpin kevät

17.9.–21.11.2021

Lasinpuhaltaja ja muotoilija Saara Korppi tuo tuulahduksen kevättä lasimuseon syksyyn. Keväällä jää on osittain sulanut ja muodostaa kristallimaisia ja pallomaisia muotoja veden pintaan. Lasiesineet ovat kolmiulotteisia, ja niiden molemmat puolet kutsuvat katsojaa viipymään äärellään.

lue lisää

Wirkkala_Kantarelli_kuva_Patrik_Rastenberger.jpg

MILANON IHME

Suomalaisen muotoilun tie maailman huipulle

7.5.–17.10.2021

60-vuotias Suomen lasimuseo hemmottelee kävijöitä tänä kesänä aarteilla, jotka nostivat suomalaisen lasimuotoilun maailman eliittiin. Milanon ihme -näyttelyyn on koottu Suomen triennaaliosastojen esineistöä vuosilta 1933–1973. Lasiesineiden lisäksi esillä on hopea-, keramiikka-, tekstiili- ja puuesineitä.

lue lisää

Pebbles_blue_03_Sauli_Suomela.jpg

Structural Landscapes - Sauli Suomela

7.5.–26.9.2021

Suomen lasimuseossa yksityisnäyttelynsä avaava Sauli Suomela on koulutukseltaan muotoilija, joka toimii aktiivisesti myös taiteen kentällä. Hän työskentelee erityisesti lasi- ja maalaustaiteen alueilla ja pyrkii löytämään kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen.

lue lisää

Esimarkkinointi - IsabelTorrasAspa_Confetti_pieni.jpg

Fluentum – HAMKin muotoilun opiskelijoiden näyttely

7.5.–29.8.2021

Neljäkymmentä Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijaa esittelee osaamistaan Fluentum-lasinäyttelyssä Suomen lasimuseossa. Latinankielinen sana fluentum merkitsee virtausta eli flow’ta, jota jokainen opiskelija tulkitsee omalla tavallaan.

FinnishGlassMuseum_T_Toija_2021-25.jpg

Tommi Toija - Metamorfooseja

12.2.–18.4.2021

Tommi Toija on yli kaksikymmentävuotisen uransa aikana onnistunut luomaan tunnistettavan, puhuttelevan ja aika-ajoin kiistellynkin kuvakielensä.

keramiikkaystavat_lasinkaiverrusnayttelyssa.jpg

Keramiikkaystävät lasinkaiverrusnäyttelyssä - Susanne Koskimäki

6.11.2020–18.4.2021 

Keramiikkaystävät lasinkaiverrusnäyttelyssä on kokoelma Susanne Koskimäen lasi- ja keramiikkateoksia.

Kolme_Aatosta_Reinikka.jpg

Lasismi - Puhaltaa henkiin

12.2.­–18.4.2021

Lasismi on kuuden lasinpuhaltajan ja lasimuotoilijan muodostama osuuskunta, joka toimii Riihimäen vanhalla lasitehtaalla.

PIENI_12_IkavanAnatomia1_RemesRuotsalo2020_picPerttuSaksa_pieni.jpg

Ikävän anatomia
Helmi Remes & Panu Ruotsalo

6.11.–31.12.2020

Puuta, lasia ja maalauksia tunteiden rakenteista

Venini lasiesineitä

Italian lasimuotoilun uudistaja – Paolo Venini (1895–1959)

2.6.–31.12.2020

VENINI – italialaisen lasinvalmistajan nimi on enemmän vertauskuva Venetsian lasille kuin mikään muu.

Harlekiini kuvaaja TS_pieni.jpg
Gunnel Nyman maljakoita Nuutajärvi_1947_Timo Syrjänen.jpg

Nanny Still – Riihimäen Lasi Oy Lasimuseon kokoelmien helmiä

18.9.–1.11.2020

Nanny Still kuuluu suomalaisen lasimuotoilun suuriin nimiin. Lasimuseon parven pieneen näyttelyyn on valittu museon omista kokoelmista helmiä Nanny Stillin tuotannosta 1950–1960-luvuilta.

Ilmiöiden kauneus – Gunnel Nyman ja Dora Jung Lasia ja tekstiiliä

3.7.–25.10.2020

Fasetin, Ruusunlehden, Serpentiinin, Callan ja muita suomalaisille läheisiä lasiesineitä suunnitellut Gunnel Nyman oli lasimuotoilun edelläkävijä aikana, jolloin muotoilijan työ oli vasta kehittymässä.

Dora Jungin tuotanto kattaa lähes viisi vuosikymmentä, ja hän toimi niin taidekäsityöläisenä kuin tekstiiliteollisuuden suunnittelijanakin.

Hamk.jpg

Glasszilla - HAMKin muotoilun opiskelijoiden näyttely Suomen lasimuseossa

2.6.–30.8.2020

Näyttelyssä esitellään lasimuotoilua ja -taidetta eri tekniikoin toteutettuna. Mukana on tulevia muotoilijoita kaikilta vuosikursseilta.

EGS_Fingerprint_Mountains_8_2019_s.jpg

EGS - Writing Stories with Three Letters

15.2.–17.6.2020

Uudenlainen lasitaide ei päädy vitriiniin

Suomen kansainvälisesti tunnetuin graffititaiteilija EGS on löytänyt uhanalaiseksi muuttuneesta lasinpuhalluksesta uuden ilmaisukeinon.

 
kuva 1 kuvaaja Hannele Viilomaa rajattu kopio.jpg

Suomen lasi elää 8 Suomalaista lasia vuosilta 2015–2019 näyttely ja verkkoaineisto www.finnishglass.fi/suomenlasielaa

15.2.–19.4.2020

Viiden vuoden välein toteutuva projekti dokumentoi laajasti lasialan tapahtumia ja kehitystä.

 

Suomen lasimuseon näyttelyitä muualla suomessa

Luontoni, maailmani – Kerttu Nurminen

Suomen lasimuseon näyttely Designmuseo Iittalassa

Kerttu Nurminen (1943-) on lasitaiteilija ja muotoilija, joka teki elämäntyönsä Nuutajärven lasitehtaalla vuosina 1972-2007. Kerttu Nurmisen tuotanto on monipuolinen ja siihen kuuluu niin kaikille suomalaisille tuttuja käyttölasisarjoja - kuten Mondo ja Verna - kuin uniikkiesineitäkin. Näyttelyn esineet on valikoitu Suomen lasimuseon ja yksityisten keräilijöiden kokoelmista.

15.4.–1.10.2023

Helena Tynell Rakkaudesta lasiin – ja valoon -kotimaan kiertonäyttely

Helena Tynell (1918–2016) tunnetaan ennen kaikkea Riihimäen Lasi Oy:n muotoilijana (1946–1976). Hänen uransa oli aikanaan poikkeuksellisen monipuolinen ja kansainvälinen. Hän teki pitkän uran Saksassa valaisinmuotoilijana ja on työskennellyt myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

8.2.–28.5.2023 Taiteilijakoti Erkkola, Tuusulan museo

Kaikki lasista

Suomen lasimuseon näyttely Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa, Helsingissä

Suomen lasimuseon ja lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon yhteistyön tuloksena on syntynyt lapsille suunnattu toiminnallinen Kaikki lasista -näyttely, jonka lähtökohtana on lasi ja sen monet ulottuvuudet.

11.11.2022–25.2.2023

Yhdessä ja erikseen – muotoilijoiden ja lasinpuhaltajien luomuksia

Suomen lasimuseon näyttely Designmuseo Iittalassa

Näyttelyssä lasinpuhaltajien omat ja heidän toteuttamansa lasitaiteilijoiden ja -muotoilijoiden teokset käyvät vuoropuhelua.

7.5.2022–31.1.2023

Helena Tynell Aurinkopullot k.Timo Syrjänen.jpg

Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät

Näyttely esittelee valikoiman suomalaisen lasitaiteen ikonisimpia ja rakastetuimpia esineitä sekä tarjoaa katsauksen suomalaisen lasitaiteen monipuolisuuteen. Tässä näyttelyssä on nostettu esiin myös mahdollisia tästä ajasta yhteiseen muistiimme jääviä taiteilijoita ja ikonisia esineitä.

7.5.–31.12.2021 Designmuseo Iittala

6.5.–27.8.2023 Suomen käsityön museo, Jyväskylä

näyttelykuva_6_pieni.jpg

Jukka Rintala – Tamara Aladin

Aladinin kaupunkipalatsi, Raatihuoneentori, Hamina

Riihimäen Lasin pitkäaikaisen taiteilijan Tamara Aladinin esineitä on nähtävillä Haminan kukkivassa kulttuurikesässä. Aladinin lasitaide yhdistyy näyttelyssä taianomaisella tavalla muotitaiteilija Jukka Rintalan pukuihin ja maalauksiin.

2.7.–15.8.2021

Kuva1_rajattu.jpg

Humppilan lasi – suomalaisen käsityön ja muotoilun iloista leikkiä -näyttely esittelee yli 60 esinettä tehtaan historian ajalta.

Kauppakeskus Humppilan Lasi, Lasitehtaantie 5, Humppila

24.6.2020–23.8.2021

2_Kaj_Franck_maljakot_kuvaTimoSyrjänen_Suomen lasimuseo.jpg

Taidetta ja arkitavaraa - kotimaan kiertonäyttely

Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa -kiertonäyttely kokoaa yhteen suomalaisen lasin tunnetuimmat nimet 1940- ja 1950-luvuilta.

20.5.–20.8.2012 Pirkanpohjan taidekeskus, Ähtäri 

17.6.–31.8.2013 Puumalan kunnantalo 

2.4.–28.8.2016 Rosenlew-museo, Pori 

15.2.–5.4.2017 Kainuun Museo, Kajaani

4.11.2020–3.4.2021 Lohjan Museo

12.1.–5.5.2023 Kötsin museo, Nurmes

suomen lasimuseon näyttelyitä ulkomailla

Glass Finlandia

Näyttely esittelee suomalaista lasitaidetta 1930-luvulta nykypäivään.

19.4.–26.11.2023 Halle du Verre, Claret, Ranska

In Oiva´s Wonderland - the Art of Oiva Toikka

Näyttely johdattaa katsojan Oiva Toikan yllätykselliseen ja värikkääseen mielikuvitusmaailmaan.

13.3.–28.8.2022 LWL-Industriemuseum, Glashütte Gernheim, Petershagen, Saksa

Wirkkala Tunturi TS.jpg

Tapio Wirkkala – A Poet in Glass and Silver

Näyttelyssä on esillä Tapio Wirkkalan suunnittelemia taidelasi- ja hopeaesineitä.

30.10.2015–8.5.2016 Espanjan kansallinen lasikeskus, Fundación Centro Nacional del Vidrio, La Granja, Segovia, Espanja

2.6.–3.10.2016 Grassi –museum, Leipzig, Saksa

19.3.–6.8.2017 LWL-Industriemuseum, Glashütte Gernheim, Petershagen, Saksa

13.10.–5.12.2017 Latvian Taideteollisuusmuseo, Museum of Decorative Arts and Design, Riika, Latvia

30.10.2019–31.1.2020 Prahan taideteollisuusmuseo, The Museum of Decorative Arts in Prague, Praha, Tsekki

Wirkkala Rosenthal.jpg

Tapio Wirkkala and Rosenthal

Näyttelyssä on esillä Wirkkalan Rosenthal Studio-Linielle ja Rosenthal Thomakselle suunnittelemia esineitä. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua koristeaiheisiin, joita Wirkkala ja hänen vaimonsa Rut Bryk suunnittelivat Rosenthal-astiastoihin.

19.3.–6.8.2017 LWL-Industriemuseum, Glashütte Gernheim, Petershagen, Saksa

13.10–5.12.2017 Latvian Taideteollisuusmuseo, Museum of Decorative Arts and Design, Riika, Latvia

30.10.2019–31.1.2020 Prahan taideteollisuusmuseo, The Museum of Decorative Arts in Prague, Praha, Tsekki

Franck Japani.png

Kaj Franck – Geometry

Kaj Franckin ensimmäinen suuri yksityisnäyttely Japanissa esittelee noin 150 avaintyötä, jotka antavat kattavan kuvan Franckista suunnittelijana.

21.9.–31.12.2019 The Museum of Modern Art, Kamakura & Hayama, Japani

Sarpaneva Orkidea TS.jpg

Timo Sarpaneva Glass Art Collection Kakkonen

Näyttely valaisee Timo Sarpanevan elämäntyötä suunnittelijana ja taiteilijana ja tuo nähtäväksi hänen rakastettuja klassikoitaan.

30.3.–24.9.2017 Espanjan kansallinen lasikeskus, Fundación Centro Nacional del Vidrio, La Granja, Segovia, Espanja

16.2.–6.12.2020 LWL-Industriemuseum, Glashütte Gernheim, Petershagen, Saksa