Suomen Lasimuseo

Helena Lindstén:
Karamelliohjeita
Riihimäen kaupunginmuseo, Savio 2000
14,7x20,8cm, 39 sivua
ISBN 951-8952-66-3
3,40€

Makeiset ovat olleet aikaisemmin pitojen ja kodin juhlien jälkiruokaa. Tunnetuimpia olivat hää- ja hautajaiskonvehdit. Kun ulkomaan makeisia tai makeisten raaka-aineita ei ollut käytettävissä valmistettiin makeiset kotona ja kotoisista aineksista.

Sisältö:

  • Makeisten historiaa
  • Ribbin tryffeli
  • Kookostryffeli á la Heddi
  • Suklaakaramelli
  • Poltetut mantelit
  • Kermakaramellit 2
  • Karamellit 3
  • Kahvikaramellit
  • Suklaaneliöt
  • Suklaa- ja mantelineliöt
  • Tryffelit
  • Suklaapyörykät
  • Nekut 1
  • Nekut 2
  • Sokeroidut pähkinät
  • Sokeroidut saksanpähkinät
  • Manteliseos
  • Marsipaanimakeiset 1
  • Marsipaanimakeiset 2
  • Kinkut
  • Voikaramellit
  • Maitokaramellit
  • Ruusukaramellit
  • Salami
  • Kermatangot
  • Marmelaadi
  • Rommitryffelit
  • Piparminttupastillit
  • Sokeroituja karpaloita
  • Paahtokaramellejä
  • Suklaamakeisia
  • Kierretyt karamellit
  • Koolakaramellit
  • Mantelikaramellit (marzipan-)
  • Täytetyt taatelit

<< Takaisin / Back



 14.09.2009